Elixers verhaal

Valentijn en Eva werken beide al jaren in  verschillende restaurants, bars en clubs in Amsterdam. Eva is geboren in de Bijlmer en tapte als kleuter al haar eerste biertjes in het bekende café de Nachtegaal (Grubbenhoeve, Bijlmer) en maakte ook daar haar eerste voorzichtige schrede in de keuken  op vrijdag als keukenhulpje. Na wat omzwervingen is ze echt gaan koken, ze heeft zich ontwikkeld als een gedreven chef die erg van de klassiek Europese keuken houdt.​

Toen 3 jaar geleden de vonk tussen deze chefs oversloeg ontstond al gauw de wens om samen een restaurant te beginnen, en niet zomaar een restaurant, zij koesteren de droom om iets terug te doen voor de maatschappij. Door middel van Elixer hopen zij dat te kunnen faciliteren.

Bij Elixer geloven we dat alles een tweede leven verdient. Het pand waar wij ons in huizen dient na jaren van leegstand weer als broedplaats. Meubels, potten en pannen die elders stonden te verstoffen worden bij ons weer volop gebruikt. Het grootste deel van het geld dat binnenkomt zetten wij direct in om duurzaam te ondernemen en sociale en culturele buurtinitiatieven te faciliteren. Zo organiseren wij maandelijks een 'Heel Bijlmer Bakt' kooksessie, een 'Circulaire Ruilmarkt' met wisselend thema en hebben we een wormenbak voor de buurt gebouwd. Meer voorbeelden tref je hieronder in ons archief!

Ben jij een tuinder of balkonboer met oogst-overschot?

Wil je jouw kunst exposeren in ruil voor een diner voor twee?

Neem dan contact op met: post@restaurantelixer.com 

Valentijn eet, drinkt, ademt horeca al sinds hij voor zich zelf kan denken en misschien al daar voor. Gastvrijheid staat bij hem dan ook hoog op zijn lijstje, hij heeft het talent om van niets alles te maken en kan zoals Eva erg lekker koken, Valentijn kent alle facetten en niets is te gek.

In de pers

Op een wijds groen grasveld, precies tussen oud en nieuw Bijlmermeer, daar vestigt zich vanaf 2019; Restaurant Elixer. Een circulair restaurant met twee chefs aan het roer; Valentijn Klap en Eva Evers. Zij willen ervoor zorgen dat een ieder zich welkom voelt. Goede koffie, lokale biertjes, zelf gebrouwen limonades en heerlijk eten is het recept waarmee ze werken. 

Het Parool -  September 2021

Uit in Amsterdam -  September 2021

NRC - Juni 2021

Culi Amsterdam - Juni 2021

Van Amsterdamse Bodem - December 2020

De Buik Amsterdam - November 2020

Zuidoost.nl - Maart 2020

Your Little Black Book - Februari 2020

Misset Horeca - December 2019

PS Proefwerk - Oktober 2019

Het Parool - Augustus 2019

Kantershof Enzo - April 2019

Elixer-1275-1024x683.jpg
Elixer-1336-1024x683.jpg