Elixers verhaal

In de pers

Op een wijds groen grasveld, precies tussen oud en nieuw Bijlmermeer, daar vestigt zich vanaf 2019; Restaurant Elixer. Een circulair restaurant met twee chefs aan het roer; Valentijn Klap en Eva Evers. Zij willen ervoor zorgen dat een ieder zich welkom voelt. Goede koffie, lokale biertjes, zelf gebrouwen limonades en heerlijk eten is het recept waarmee ze werken. 

Valentijn en Eva werken beide al jaren in  verschillende restaurants, bars en clubs in Amsterdam. Eva is geboren in de Bijlmer en tapte als kleuter al haar eerste biertjes in het bekende café de Nachtegaal (Grubbenhoeve, Bijlmer) en maakte ook daar haar eerste voorzichtige schrede in de keuken  op vrijdag als keukenhulpje. Na wat omzwervingen is ze echt gaan koken, ze heeft zich ontwikkeld als een gedreven chef die erg van de klassiek Europese keuken houdt.​

Misset Horeca - December 2019

PS Proefwerk - Oktober 2019

Het Parool - Augustus 2019

Kantershof Enzo - April 2019

Valentijn eet, drinkt, ademt horeca al sinds hij voor zich zelf kan denken en misschien al daar voor. Gastvrijheid staat bij hem dan ook hoog op zijn lijstje, hij heeft het talent om van niets alles te maken en kan zoals Eva erg lekker koken, Valentijn kent alle facetten en niets is te gek.

Toen 3 jaar geleden de vonk tussen deze chefs oversloeg ontstond al gauw de wens om samen een restaurant te beginnen, en niet zomaar een restaurant, zij koesteren de droom om iets terug te doen voor de maatschappij. Door middel van Elixer hopen zij dat te kunnen faciliteren.