top of page
GIF Elixer voor - snel.gif

Welkom op de website van Elixer. Elixer, onder meer restaurant en proeftuin, is een circulair en sociaal kruispunt in de Bijlmer. Ons doel is om gezond eten, duurzaamheid en circulaire ideeën toegankelijk, aantrekkelijk en haalbaar te maken; voor én met de buurt. Winst en opbrengsten zetten we in ten behoeve van educatieve samenwerkingen, buurtprojecten en groene initiatieven. 

Chefs Eva en Valentijn startten Elixer in 2019. Samen met een architectencollectief, radio Mart, een buurtkamer en de Bijlmerbios huisvestten wij ons in LolaBuitenpost: er ontstond een landgoed middenin de Bijlmer. In ons restaurant kun je altijd terecht voor een heerlijk verrassingsdiner. Tevens is Elixer een huiskamer voor een goede kop koffie of een fijne borrel. Buiten vind je onze proeftuin waaruit we onze groenten halen. De proeftuin is de plek waar we experimenteren, zaaien, oogsten en proeven. 

Elixer is circulair in de breedste zin van het woord: we geven, nemen en hergebruiken. Alles benutten we op een duurzame manier: van groenten uit de voedseltuin en kliekjes in de keuken tot afval en water. Het opgeknapte meubilair is veelal gedoneerd of via marktplaats voor weinig op de kop getikt. We initiëren ruilhandel met spullen, maar ook met groente-overschotten tegen de waarde van Elixer-munten of dagprijs, tijd of kennis.  

In september 2023 moet LolaBuitenpost ruimte maken voor nieuwbouw in de E-buurt, met als gevolg dat alle gebruikers een andere plek moeten vinden. Na een intensieve zoektocht hebben we goed nieuws: Elixer blijft op of rond de Egeldonk! We blijven ons ontwikkelen in de buurt zodat we nog duurzamer en circulairder kunnen ondernemen. Samen met ondersteuning van projectontwikkelaar Wonam en de gemeente Amsterdam gaat Elixer de komende jaren op weg naar Barrio Lobi. 

Schermafbeelding 2023-03-03 om 14.09.48.png
275DC079-4A5A-4C01-8364-DA56B051D6A7_1_105_c.jpeg
ELIXERS INITIATIEVEN

Elixer is er voor de buurt, daarom zijn we verschillende initiatieven begonnen. Sommige projecten waren eenmalig, andere zijn permanent gebleven en daarnaast zijn er evenementen die elk jaar terugkomen. Wil je meer weten over onze initiatieven? Kijk in ons programma.

Barrio Lobi foto.jpeg
OP WEG NAAR BARRIO LOBI

We wisten sinds 2019 al dat LolaBuitenpost een tijdelijk thuis zou zijn. Inmiddels is duidelijk dat in september 2023 de sloophamer definitief een einde maakt aan ons tijdperk hier. Maar we hebben goed nieuws: Elixer blijft in of rondom de Egeldonk. 

ELIXER IN DE MEDIA

Zuidoost.nl - Februari 2023

Het Parool - Januari 2023

Het Parool - Juli 2022

AD - Juli 2022

Het Parool -  September 2021

Uit in Amsterdam -  September 2021

NRC - Juni 2021

Culi Amsterdam - Juni 2021

Van Amsterdamse Bodem - December 2020

De Buik Amsterdam - November 2020

Zuidoost.nl - Maart 2020

Your Little Black Book - Februari 2020

Misset Horeca - December 2019

PS Proefwerk - Oktober 2019

Het Parool - Augustus 2019

bottom of page