MAANDELIJKSE HEEL BIJLMER BAKT

Elke maand een baksessie met wisselend thema! 

Om de buurt te verbinden stellen wij onze keuken beschikbaar en vullen deze met de benodigde ingrediënten. Zodat buurtgenoten, zowel jong als oud, samen op bakavontuur kunnen gaan! Waar je recepten kan wisselen, elkaar beter leren kennen en je bakresultaten samen op kan peuzelen of als kado geven aan die ene buurman of vrouw die er niet bij kon zijn. 

AANKOMENDE EDITIES:

15 augustus Koken in de Voorbeeldige Voedseltuin 

HEB JE EEN IDEE VOOR EEN THEMA?
Laat het weten via: post@restaurantelixer.com


*Kinderen <12 bakken samen met ouders!

LAUW MET BALLEN 22 augustus

Op deze mooie zondag treden de dames van Lauw op voor hun Hanzeroute. Ook is er op Elixers nieuwe Jeu de Boules baan een toernooi!

Een pitcher bier, portie bitterballen en deelname aan het toernooi voor €20,- Het winnende team van het toernooi krijgt een set gouden ballen!

 

LAUW & de Hanzeroute
Met originele eigen liederen die gaan over liefde, verlangen, het leven en de dood, de zogenaamde ‘vogelvrije Neder-Chansons’ middels een bezetting van o.a. gitaar, accordeon, viool en ukelele, waarbij meerstemmige zang, verzorgen de drie dames van Lauw een aantal pop-up concerten op terrassen, op de pleinen van oud Nederlandse steden en de eerste zandpaden die Nederland doorkruisen.
We willen meezingen met de parken en binnentuinen de bossen en heides die in de zomer behoren te zoemen en zinderen. Daar komt onze muziek, met haar thematiek en akoestische instrumenten goed tot haar recht. De teksten zijn dromerige, spannende verhalen die worden gebracht met humor en een zweem van zelfspot. Denk aan de ondeugende liefdevolle Amelie meets Crosby Stills, Nash & Young. Ella Wonder, Nancy Kleurenblind en Moira Mirck alias LAUW.

Wij spelen voor het volk. Wij spelen voor Jan en alleman. Voor ons gaat het om de verrassing van het muzikale. De onderbreking van het alledaagse. De mensen een prettige middag bezorgen.

GRATIS BUURT ONTBIJT 19 september

Het gebouw waar wij ons in huizen: Lola Buitenpost bestaat op zondag 19 september precies twee jaar! Om dat te vieren organiseren we bij Elixer, inmiddels traditie getrouw, samen met medegebruikers van Lola buitenpost net als vorig jaar weer een gratis buurtontbijt. Van 11:00 - 13:00.

 

Dit maal zal het ontbijt in de net nieuw erbij gekomen Voorbeeldige Voedseltuin plaatsvinden.

 

Wil jij daar ook bij zijn? Kom dan even langs en meld je aan bij de bar voor vrijdag 17 september

Heb je een leuk idee voor bij het ontbijt of wil je helpen? Laat het ons weten!