Onze agenda is onder voorbehoud van de maatregelen en vaak met nog nader te bepalen data door de corona onzekerheden.

CIRCULAIRE AFVAL WEEK / VERPLAATST NAAR NADER TE BEPALEN DATUM± 

Circulariteit is voor Elixer erg belangrijk. Ons nieuwe speerpunt daarin is de verwerking van afval. Op onze weg naar een volledig circulaire afvalverwerking betrekken wij graag de buurt. Eerder hebben wij al een wormenbak geplaatst, waar men zich overigens nogsteeds bij kan aansluiten. Nu komt daar ook een frituurvet-punt bij en hopelijk in de toekomst een plastic-punt en voorbeeldige voedseltuin bij.

Om de buurt en vooral de kinderen het belang hiervan mee te geven kan je in de meivakantie elke dag langskomen voor vragen/ideeën of meer informatie met betrekking tot onze plannen en daarnaast organiseren wij dan elke dag tussen 14u - 16u een speciaal programma, waarvan sommige onderdelen ook leuk voor kids. Op deze FB-pagina komt binnenkort meer info over het programma per dag.

 

Woe: Bordspellendag
Don: Kinder Repair Cafe
Vrij: Workshop koken met restjes
Zat: Kinderboekenruil
Zon: Circulair Knutselen

MAANDELIJKSE CIRCULAIRE RUILMARKT

Wij geloven dat alles een tweede leven verdient, weggooien kan altijd nog. Daarom organiseren wij elke maand een circulaire ruilmarkt met wisselend thema! De overgebleven spullen brengen we naar een goed doel.

 

1. Breng de spullen die je niet meer gebruikt, die binnen het aankomende thema passen. Dit kan vanaf een week op voorhand.

 

2. Je ontvangt ruilmunten ter waarde van je ingeleverde spullen. Wij bepalen de waarde!

 

3. Met de munten kun je 'nieuwe' spulletjes mee naar huis nemen. De munten blijven ook geldig op volgende edities.

AANKOMENDE EDITIES:

t.b.a.: Tuindersdag

Na een succesvolle eerste editie begin 2020 organiseren we samen met Natuur voor Kinderen dit jaar niet één maar twee  circulaire tuindersdagen. In verband met corona verspreiden we het over twee dagen en zullen deze in het geheel buiten plaatsvinden. Zo zal er op zaterdag een braderie en circulaire ruilmarkt zijn. Op zondag zullen workshops, presentaties en informatieve wandelingen plaatsvinden. 

 

We hopen op twee stralende dagen op de Egeldonk 50 maar in het geval van strenge(re) maatregelen zal het programma deels of geheel uitwijken naar de virtuele wereld, met bijvoorbeeld online workshops en presentaties of een begeleidende podcast bij de wandelroutes. Zo hopen we - in welke vorm dan ook - dat een breed schare aan mensen, uit Bijlmer Oost en verder weg, een leuke en inspirerende groene dag kunnen beleven. 

 

Zo gaan we basis- en middelbare scholen uit de buurt benaderen, om jongeren tussen de 8 en 20 jaar te laten participeren aan de workshops. Ze kunnen meedoen met een timmerworkshop, aan de slag met het maken van zaadbommen, luisteren naar een natuurverhaal of mini plantenkassen knutselen van plastic-afval. 

 

Hobbytuinders, balkonboeren en bezoekers met of zonder groene vingers kunnen zich laten inspireren tijdens de presentaties, zich laten bijpraten op de braderie, leren een zaaiplan te vormen tijdens een van de workshops of al wandelend het recept meekrijgen van wildplukpesto.

Op de zaterdag organiseren we een stekjes- en zaden ruilbeurs opdat een ieder goed beplant de zomer in kan gaan. Aansluitend zal er ook een circulaire ruilmarkt plaatsvinden waar men van tuingereedschap tot botanische boeken met elkaar kan ruilen.

 

Beide dagen zullen worden afgesloten met een vegan maaltijd, gemaakt met groentes uit de buurt, al dan niet to-go. 

In de komende tijd zullen wij meer ins- en outs bekend maken van het programma & de bijbehorende tijden, houdt daarvoor onze FB & website in de gaten: www.restaurantelixer.com 

 

Wil je een plekje op de braderie? Heb je ideeën voor een workshop of presentatie? Of wil je graag meehelpen? Laat het ons weten op post@restaurantelixer.com.

MAANDELIJKSE HEEL BIJLMER BAKT

Elke maand een baksessie met wisselend thema! 

Om de buurt te verbinden stellen wij onze keuken beschikbaar en vullen deze met de benodigde ingrediënten. Zodat buurtgenoten, zowel jong als oud, samen op bakavontuur kunnen gaan! Waar je recepten kan wisselen, elkaar beter leren kennen en je bakresultaten samen op kan peuzelen of als kado geven aan die ene buurman of vrouw die er niet bij kon zijn. 

AANKOMENDE EDITIES:

t.b.a.: Koken met restjes

HEB JE EEN IDEE VOOR EEN THEMA?
Laat het weten via: post@restaurantelixer.com


*Kinderen <12 bakken samen met ouders!

KLIEKJESFESTIJN 2021

Voor onze kleine midzomerstop willen we net als vorig jaar weer spetterend afsluiten met een Kliekjesfestijn! Vanaf 19:00 worden alle restjes gepresenteerd tijdens het Kliekjesbuffet. Voor €16,50 krijg je een mooi brocante bordje waarmee je zo vaak opnieuw kunt opscheppen als je wilt en de voorraad strekt! Wil je zeker zijn van je kliekjes? Kom dan vroeg!