17 JULI 17.00u: KLIEKJESFESTIJN

Net voordat chefs Eva en Valentijn op vakantie gaan koken zij met onze andere koks de keuken leeg. Ze maken de lekkerste kliekjes! Inloop is vanaf 17.00u en om 18.00u gaat het festijn beginnen. Er zal van alles lekkers zijn en voor ieder wat wils. Vul je bordje met kleine hapjes en geniet de hele avond door. Om 21.00u wordt het festijn afgesloten met een borrel bij het vuur.

Reserveer én kom op tijd, want op is op! Een bordje kost €25,- en we eten tot de voorraad strekt!

Week 29, 30 en 31: beperkt geopend

BIOSCOOP: ZOMERSTOP T/M AUGUSTUS

Elke donderdag- en zaterdagavond wordt de centrale ruimte van van LOLA omgetoverd tot hét film(t)huis van de Bijlmer. Combineer de film met een driegangendiner of een circulaire daghap en koop combiticket voor €40,00 of €22,50 (+ €3,50 voor vleessupplement)

Ga voor de filmagenda, kaartjes en meer informatie naar: bijlmerbios.com

WEEK 33 EN 34: ELIXERS RESORT + ZOMERSPELEN

Blijf aan het einde van de zomer nog even in het vakantie- en zomergevoel! We organiseren verschillende activiteiten voor kinderen én volwassenen, zoals een watergevecht en spelletjesmiddag. Planning volgt!

09 SEPTEMBER 21.00u: MOKSI x ELIXER

Kom op vrijdag  09 september weer dansen! Moksi organiseert na het daverende succes van juni wederom een heerlijke dansbare clubavond bij Elixer. Vanaf 21.00u gaan de tafels aan de kant en openen we de club! DJ's Mike Fire & Rick draaien van Caribbean tot Hiphop en weer terug, zo hoef jij nooit lang te wachten als je een nummer niet zo leuk vindt! Schrijf het in je agenda en nodig je vrienden uit om te komen dansen!

Koop hier je kaartjes! 

11 SEPTEMBER: BUURTONTBIJT

LOLA buitenpost, het gebouw waarin Elixer huist, wordt op 12 september drie jaar. Daarom organiseren we getrouw het gratis buurtontbijt, samen met medegebruikers van het LOLA buitenpost. Het ontbijt vindt van 11.00u - 13.00u plaats in en rondom de Voorbeeldige Voedseltuin.

Wil je erbij zijn? Kom dan even langs en meld je aan bij de bar voor vrijdag 09 september. Heb je een leuk idee voor het ontbijt of wil je helpen? Laat het ons weten!

17 SEPTEMBER: 24H Zuidoost

In september komt 24H naar Amsterdam Zuidoost. Dit betekent dat je je 24 uur kunt onderdompelen in alles wat de Bijlmer te bieden heeft.

Elixer doet ook mee: in samenwerking met de Voorbeeldige Voedseltuin organiseert Elixer speeddaten in de tuin. Wat is nu een aangenamere plek om een nieuwe liefde, een vriend of maatje te leren kennen dan in het groen. Degenen met de meeste chemie mogen gratis dineren bij Elixer. Kom na je speeddate, match of geen match, dansen op onze clubavond!

Daarnaast zijn er ook andere activiteiten in en rondom Elixer. De architecten organiseren wandelingen in de buurt en de Bijlmerbios doet film- en muziekvertoningen. 

02 OKTOBER: OOGSTFEEST

De eerste zondag van oktober is het weer tijd voor ons jaarlijkse Oogstfeest! De Voorbeeldige Voedseltuin en Elixer laten je samen met groeninitiatieven en onze vaste leveranciers zien wat de natuur te bieden heeft. Onze koks koken gedurende de dag heerlijk eten van overschotten uit onze, en andere tuinen. Houd onze sociale media in de gaten voor het programma. De vorige editie was er onder meer een bierproeverij van Gulpener, waren er groene workshops en live muziek!

16 OKTOBER: WERELDVOEDSELDAG - SAVE THE DATE!

Elixer en de voorbeeldige voedseltuin organiseren in het kader van Wereldvoedseldag een exclusief programma rondom duurzaam en circulair voedsel en ondernemerschap.