top of page
Elixer - Groen.png
DE TOEKOMST

De basiskennis die we de afgelopen jaren hebben opgedaan gaan ons de komende jaren helpen onze tuin een vaste waarde te geven op onze nieuwe locatie in Amsterdam Oost en vanaf 2027 in Barrio Lobi in Zuidoost. Tegelijkertijd blijven we op zoek naar samenwerkingen om onze basiskennis uit te breiden en onze proeftuin verder te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. 

In de loop van 2024 gaan we de eerste stappen zetten om opnieuw stadslandbouw te bedrijven op onze locatie in Amsterdam Oost. Zie de afbeelding hiernaast ter impressie.

20240305_garden street view.jpg
CIRCULAIRE TUINDERSDAG 2023
CIRCULAIRE TUINDERSDAG 2021
CIRCULAIRE TUINDERSDAG 2022

De proeftuin was ons groene visitekaartje in Zuidoost. De opzet van onze proeftuin was experimenteel met een tweeledig doel. Enerzijds wilden we wandelaars en buurtgenoten, van jong tot oud, op een laagdrempelige manier laten 'proeven' van de mogelijkheden van stadslandbouw. Op de borden in de tuin kon je lezen wat er in de plantenbakken zit, waarom sommige groenten gecombineerd worden en vond je andere groene informatie. Anderzijds was de proeftuin waardevol voor het restaurant: we verwerkten producten uit de tuin waardoor je kon proeven hoe groenten verwerkt kunnen worden. Zo werd de korte keten tastbaar en zichtbaar.

 

bottom of page